Ses, Görüntü ve Video Paylaşımı

Bakanlığımızın Ses, Görüntü ve Video Paylaşımı ile ilgili açıklamısı için tıklayınız.

26.01.2015 3568

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 25/12/2014 tarihli ve 63055260/10/6928168 sayılı "Ses, Görüntü ve Video Paylaşımı" konulu yazısı ile ilgili olarak, Bakanlığımıza iletilen geri bildirimler sonucunda söz konusu yazı hakkında bazı tereddütler yaşandığı anlaşılmıştır.

Bahse konu yazı da "Öğrencilerin kişisel gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine olumsuz etki yapacak ve bununla birlikte kişilik haklarını ihlal edecek ses, görüntü ve video kayıtlarının sosyal ağ ortamlarında paylaşılması" konusunda; Anayasa, uluslararası sözleşmeler, yasal ve idari düzenlemeler ile Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerinin dikkate alınması ve bu kapsamda, gerekli tedbirlerin oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu bilgiler ışığında, eğitim-öğretim ile ilgili kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görülen, örnek uygulamaları içeren “ses, görüntü ve video kayıtlarının” öğrenci velilerinden izin alınarak, Resmi okul/kurum web sitelerinde paylaşılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.